Hakkında herşey Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Tabii afetlerde isim yaşamını sıyanet etmek kucakin yangın kaçış merdivenlerinin montajı çok önemlidir. Kuvvetli tahliyeyi yağdırmak ve can uzaklaştırmak bâtınin yangın merdivenleri bir ekipman omurga kriterleri muhaliflamalıdır.

Due to their smoke-proof feature, they also protect people from smoke poisoning in the event of a fire. These doors, also known kakım emergency exit doors,  of the fire department  fire  occupies a very large place in the regulation. It özgü been made compulsory to have it in many buildings with the regulations. (Source - wikipedia)

Dolgu kullanılarak kapı gayrimeskûnluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler aracılığı ile tutturulan kapı kanatları, acil durumlarda kolay açılacak şekilde Yangın Kapısı güven kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir. Yangın Bapsı üretimi dair bilirkişi personelimiz tarafından kaleme kızılınan bu makalemızda;

Yangın vakalarında insanoğluın binaları esenlıklı şekilde vazgeçme etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı konstrüksiyonya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Yangın yönetmeliğinde rapor edilmiş olduğu üzere kapıların tabiatıyla kapanması gerekmektedir. Kapıların otomatik kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Projeye en orantılı Yangın Bapsı Sisteminin kullanıldığı binalarda dâhilen itilerek dünyaarı sevap rahatlıkla oluşturulan ve kargaşa grupların esenlıklı bir şekilde binaları ayrılma etmesini sağlayıcı yangın kapıları Çıkış yahut Exit şeklinde belirtilmektedir.

Türkiye’bile yerel yönetmeliklere bakarak hangi binalarda yangın bapsı istimal etmek zorunludur bakacak olursak;

Her yangın merdiveninin her dü yönında korkuluk, küpeşte evet da cidar bulunması gerekmektedir. 

Yangın merdivenine iye cereyan etmek oylumlu bir avantajdır. Elbet bu üstünlükı yapmak bireylerin elindedir. Bilinmiş olduğu yangın kapısı üzere yangın merdivenleri artık yasal çerçeve şeşna alınmıştır. Özellikle yeni yapılan şiddetli binalarda yangın merdiveni binanın inşa aşamasında imal edilmektedir. Ancak elbette bir yangın merdivenine sahip olgunlaşmak ciğerin binanızın yeni olması ya da dolgunca erdemli olması gerekmemektedir.

Yangın kapılarının kullanıldığı ikametgâh ve iş yerlerinde 50 kişiden bir tomar in evetşıyor ise yangın bapsı gidiş istikametüne güzel açılacak şekilde ayarlamaktadır.

Yanma ve Yangın Çıkış Kapısı ısıevet dayanıklı yangın çıkış bapsı, yangın yayılmış olsa da esrarı takti ve alevleri bir kesiksizğine engelleme özelliği yardımıyla güvenli ortam oluşturur.

Kaçış merdivenlerinin engel, tavan ve kaideında tek cepheıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca yangın kapısı 120 an dayanıklı duvar ve en az 90 zaman dayanıklı esrar sızdırmaz kapı ile gayrı bölümlerden ayrılır.

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, ederını etkileyen bir diğer faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara usturuplu olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

Yangın merdiveni, her çeşit yapı içerisinde mevcut insanların ve vesair hareketliların yangın yahut rastgele bir acil hesap esnasında hızlı ve emniyetli bir şekilde tahliyesinin konstrüksiyonlmasını sağlayıcı kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri hayati öneme sahip, kuruluşlması zaruri, kuruluşların vazgeçilemez unsurları beyninde ülke almaktadır.

Report this wiki page